Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ

                    ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΣΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ
Βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής όπου βλέπουμε πλέον να υλοποιούνται τα πιο αλλοπρόσαλλα σενάρια πολιτικής βαρβαρότητας διαμορφώνοντας έτσι ένα τοπίο ρευστό όπου το μόνο σίγουρο είναι ότι θίγεται ολοσχερώς το δημόσιο συμφέρον και ωφελείται κραυγαλέα η τάξη των ευπατρίδων ολιγαρχών στηριζόμενη στο κατά παραγγελία νομοθετικό πλαίσιο που εκτρέπει κάθε έννοια συνταγματικότητας.
  Η διαμορφούμενη πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, σε συνάρτηση με το παγκόσμιο γίγνεσθαι, δείχνει- άλλωστε τα σημάδια το έδειχναν από πολύ νωρίς (μεταπολίτευση και μετά),-προς τα που οδεύει το όλο σκηνικό. Επιγραμματικά, βλέπουμε την κυριαρχία των καρχαριοειδών με ότι αυτό συνεπάγεται: γενικευμένη εξαθλίωση ,ανεργία, ξεπούλημα του δημόσιου και ιδιωτικού πλούτου,της ενέργειας,εξανέμισμα των παροχών ,ιδιωτικοποιήσεις, καταστολή. Ωστόσο σήμερα οι αντιστάσεις εστιάζονται στη δράση συλλογικοτήτων, συνεπικουρούμενων απο υγιείς πολιτικές δυνάμεις, που καταφέρνουν να κρατάνε σταθερές τις διαχωριστικές γραμμές απέναντι σε ένα ισχυρά διαπλεκόμενο δίκτυο με συστημική δράση που ευνοεί ότι πιο παρακμιακό και διεφθαρμένο, εμβαπτισμένο σε ένα «καθαρό» πολιτικό λόγο (χαρακτηριστικά δείγματα γραφής έχουμε στους λόγους Βενιζέλου-Σαμαρά).
 Οι προαναφερόμενες συλλογικότητες καταφέρνουν και ισορροπούν τη μετεξέλιξη του παραποιημένου πολιτικού συμβάντος σε αυτό που θα’πρεπε να είναι, επανατοποθετώντας στη βάση του, το καλώς εννοούμενο δημόσιο συμφέρον κάνοντας χρήση της κοινής λογικής (ευτυχώς κάτι έχει μείνει ακόμη παρόλο το βομβαρδισμό των μέσων μαζικής εξαπάτησης).
 Έτσι ο σκεπτόμενος πολίτης που δε θέλει να παραμείνει  θεατής του παραλόγου,  μπορεί να συμμετέχει σε συλλογικότητες ακολουθώντας δράσεις που συγκλίνουν σε ένα κοινό παρονομαστή, σε αυτόν της από κοινού ελεύθερης αντίστασης σε ότι κανιβαλικό προτείνουν οι κυρίαρχες πολιτικές δομές.
Αλεξάκη-Χρονάκη Κική(Βασιλική) ,μέλος της Επιτροπής Αγώνα για τη διατήρηση του Δημόσιου χαρακτήρα της Πρώην Αμερ. Βάσης Γουρνών, μέλος της Λαϊκής Στάσης Πληρωμών, μέλος του Παγκρήτιου Δικτύου κατά ΒΑΠΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου