Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Εκδήλωση του ΜΑΖΙ 09/12/2012

Στην πρώτη ανοιχτή εκδήλωση του ΜΑΖΙ που έγινε στις 9/12/2012 στις  εγκαταστάσεις του πρώην ΚΠΕ Γουβών στην Πρώην Αμερ. Βάση Γουρνών ξεκίνησε  δημόσια διερεύνηση στη βάση γόνιμου-καλοπροαίρετου διάλογου και προβληματισμού ,πάνω στις θέσεις που διατυπώνονται στο γενικό χάρτη της κίνησης με εστίαση στην πρώτη θέση και στην τελευταία ,συγκεκριμένα :1) Στην άμεση μονομερή έξοδό μας από την Ε.Ε. (και όχι μόνο  από την Ευρωζώνη) που αποτελεί την αναγκαία συνθήκη για την ανάκτηση της απαραίτητης οικονομικής και εθνικής κυριαρχίας και 2) Στην συσχέτιση της κρίσης με την άνοδο του νεοφασισμού και στους τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου.

Οι ομιλητές  για το πρώτο θέμα , Νίκος Λούντος ,διδάκτορας πολιτικών επιστημών της Παντείου και Δήμος Καραγιάννης  ,φιλόλογος ,προσδιόρισαν με σαφήνεια και αντίστοιχη επιχειρηματολογία τους λόγους που η παραμονή μας στην Ε.Ε. ,την Ευρωζώνη και το ευρώ ,ωθεί σε βάθεμα της κρίσης και ολοκληρωτική καταστροφή της εθνικής μας οικονομίας αλλά και του πολιτισμού μας.
Προτάθηκε η μόνη εναλλακτική λύση της αποχώρησής μας από την Ε.Ε. ,Ευρωζώνη και ευρώ  ,της μονομερούς διαγραφής του χρέους ,με συνακόλουθη ακύρωση όλων των δανειακών συμβάσεων ,Μνημονίων και σχετικών νόμων. Κίνηση που θα βρει τεράστια απήχηση στους λαούς της Ε.Ε. που μάχονται παράλληλα ενάντια σε αντίστοιχα μέτρα λιτότητας. Στη συνέχεια επιβάλλεται να αναζητηθούν οι σύμμαχες δυνάμεις  σε ένα νέο συσχετισμό και ανακατανομή των ρόλων άσκησης εξουσιών , που θα επαναπροσδιορίσουν οι λαοί με βάση τις ανάγκες τους ,μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες ,συνταγματικά κατοχυρωμένες .
Όσον αφορά το φαινόμενο της ανόδου του νεοφασισμού στην Ελλάδα στις τωρινές συνθήκες κρίσης ,τονίστηκε τόσο από τους ομιλητές της αντιφασιστικής συνέλευσης Ηρακλείου ,αλλά και από τον εκπρόσωπο της αντιφασιστικής ομάδας της Ε.Λ.Μ.Ε Ηρακλείου , η ανάγκη να καταδείξουμε το πρόβλημα σε όλο του το φάσμα συσχετίζοντας το ναζιστικό παρελθόν ,το παρόν και το σχεδιαζόμενο μέλλον της Χρυσής Αυγής που σε πάρα πολλές περιπτώσεις έχει προσλάβει χαρακτήρα μαφιόζικων πρακτικών  έχοντας στόχο τον ενεχυριασμό αξιών ,λαϊκών κεκτημένων και εν τέλει την επικράτηση της βαρβαρότητας. Σε κάθε περίπτωση το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής σχετίζεται άμεσα με την κρίση και τροφοδοτείται από αυτή.
Εμείς σαν ανοικτή κίνηση που λειτουργούμε αυτοοργανωτικά  ,σε επόμενη εκδήλωσή μας ,στη βάση της αλληλεγγύης που προαναγγείλαμε στις θέσεις μας ,θα οργανώσουμε μουσική εκδήλωση για την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του δήμου μας.Ευελπιστούμε ότι σιγά –σιγά όλο και μεγαλύτερο ποσοστό της κοινωνίας μας θα συνειδητοποιεί την αναγκαιότητα της συλλογικής δράσης , μέσο αντιμετώπισης της επίθεσης του συστήματος ,προς αυτή την κατεύθυνση θα κινούμαστε ενημερώνοντας και κινητοποιώντας όπου είναι δυνατόν τις τοπικές κοινωνίες πέρα από πολιτικές σκοπιμότητες και εξαπατήσεις ,τέλος ευχαριστούμε όλους όσους συνεργάζονται μαζί μας σε αυτή τη βάση ,αναγνωρίζοντας ότι ο αγώνας είναι πολυμέτωπος και πολλές φορές πάνω από τις λιγοστές δυνάμεις μας , αλλά «καλύτερα να αγωνίζεται κανείς μάταια ,παρά να ζει μάταια»

Ομιλητής: Νίκος Λούντος
Απόσπασμα από την Εκδήλωση του ΜΑΖΙ 09/12/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου