Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


                                               ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
Υπεράσπισης του Δημόσιου χαρακτήρα
της πρώην Αμερικάνικης Βάσης Γουρνών


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνήλθε σήμερα σε συνεδρίαση η Επιτροπή Αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της πρώην Αμερικάνικης Βάσης Γουρνών (π.Α.Β.Γουρνών)  και συζήτησε τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών σχετικά με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση έναντι της Τρόικα και της Ε.Ε. για την προώθηση μέσω του ΤΑΙΠΕΔ των ιδιωτικοποιήσεων τεράστιων εκτάσεων-φιλέτων γης, υποδομών και παραλιών, σε όλη τη χώρα.
Εκτός από την ιδιωτικοποίηση της π.Α.Β.Γουρνών  προωθείται τώρα και η ιδιωτικοποίηση 251 στρεμμάτων φιλέτου/γης και το “Μοτέλ ΞΕΝΙΑ” στον Καρτερό που έχει χαρακτηριστεί ως νεότερο μνημείο.
Με τις ιδιωτικοποιήσεις αυτές η κυβέρνηση στοχεύει στη μείωση του “δημόσιου” χρέους που δημιούργησαν αποκλειστικά οι επιχειρηματικοί όμιλοι, και να ανοίξει - σε βάρος του λαού που δεν έχει καμιά ευθύνη, - νέα πεδία κερδοφορίας για τα λιμνάζοντα κεφάλαιά τους.
Η διαφαινόμενη επίσπευση των διαδικασιών ιδιωτικοποίησης βρίσκει πρόσφορο έδαφος στις πρόσφατες αναθεωρήσεις των Περιφερειακών και Δημοτικών Ρυθμιστικών Σχεδίων, στο νέο Στρατηγικό Τουριστικό Σχεδιασμό, ευνοεί το ξενοδοχειακό κεφάλαιο και τους Tour Operators και έχουν ενιαίο επιχειρηματικό χαρακτήρα.
Οι όποιες “κόντρες” εκδηλώνονται  μεταξύ επίδοξων διεκδικητών της πίτας, είτε ιδιωτών είτε της Τοπικής Διοίκησης, αφορούν ανταγωνιστικά τμήματα του κεφαλαίου και δεν έχουν καμία σχέση με το λαό και τις ανάγκες του.
Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα στην π.Α.Β.Γουρνών  όπου παρά τις αυξημένες ανάγκες για σχολική στέγη στην περιοχή όχι μόνο δεν παραχωρούνται κτίρια για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες, αλλά με συνοπτικές διαδικασίες παραχωρούνται κτίρια για νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες τοπικού ομίλου.
Η Επιτροπή Αγώνα θα συμβάλλει στην οργάνωση του λαού που επιβάλλεται να διεκδικήσει:
Tη ματαίωση κάθε μορφής ιδιωτικοποίησης της π.Α.Β.Γουρνών είτε μέσω ΤΑΙΠΕΔ, είτε μέσω κάθε μορφής “Δημοτικών”, “Αναπτυξιακών”, “Πολιτιστικών”, ή “Βιώσιμης  ανάπτυξης” επιχειρήσεων.
Διασφάλιση αποκλειστικά του Δημόσιου καθεστώτος ολόκληρης της έκτασης.
Αναβάθμιση και κατασκευή υποδομών για την κάλυψη των αυξημένων λαϊκών αναγκών στους τομείς της Παιδείας, Υγείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας.
Γενναία κρατική χρηματοδότηση για την υλοποίησή τους.
Γούρνες 27 Ιουνίου 2014

Η Επιτροπή Αγώνα της π.Α.Β.Γουρνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου