Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΥΣ;

 Ευχαριστούμε κύριε Πρόεδρε για την αθώωση του 78χρονου
Date: Thu, 18 Feb 2016 13:47:05 +0200

 Αποτέλεσμα εικόνας για ναζισμοσ φασισμοσ
Ο κ.Χ.Ρίχτερ , αυτός είναι ο 78χρονος,  ολότελα μουγκός[ Ίσως και φοβισμένος , σίγουρα δειλός ] καθ' όλη την διάρκεια της δίκης του δεν τόλμησε να εμφανιστεί όχι ενώπιον του δικαστηρίου  μόνο ,αλλά ενώπιον των ανθρώπων που δίκαια διαμαρτυρήθηκαν για την άθλια παραχάραξη της ιστορίας μας, για το όλο βρώμικο παιχνίδι που παίχτηκε με τις μαριονέτες -καθηγητές που τον υποστήριξαν επικαλούμενοι δήθεν την ελευθερία του λόγου , με τον εκφοβιστικό υφυπουργό Παιδείας που κούναγε απειλητικά το δάχτυλο σε Δικαστές,Πολιτική Αγωγή και απογόνους των θυμάτων της ναζιστικής τραγωδίας,επειδή έτσι το απαίτησε η Γερμανική Πρεσβεία.
   Να τους δούμε τώρα που λαλίστατος πλέον μετά την "αθώωση" του ο κ.Ρίχτερ, εργαλείο της Γερμανικής προπαγάνδας για να αμφισβητηθούν οι πολεμικές -κατοχικές αποζημιώσεις ,για να απαλύνθεί  η  ιστορία της Γερμανίας και να αμβλύνουν  τα κοφτερά κομμάτια της  που πληγώνουν ακόμα την ανθρωπότητα δεν σταματά να προκαλεί με τις συνεντεύξεις του, ο 78χρονος , προς όλες τις κατευθύνσεις.
Ο "αντικειμενικός" απολογητής συγγραφεύς του ναζιστικού εγκλήματος στην Ελλάδα και ειδικά για τα γεγονότα της Μάχης της Κρήτης
   ευχαρίστησε και πολύ καλά έκανε ο άνθρωπος,την νεολαία του Σύριζα που τον στήριξε  ,παρέλειψε όμως να μιλήσει ιδιαιτέρως για το κονκλάβιο του Πανεπιστημίου Κρήτης που διοργάνωσε το θέατρο για την ανακήρυξη του.
Αναρωτιέμαι τώρα που αποκαλύφθηκε το σχέδιο της Γερμανίας, τώρα που έπεσαν οι μάσκες, τι έχουν να μας πουν αυτοί από τα Πανεπιστήμια που χωρίς να έχουν διαβάσει το κατάπτυστο βιβλίο, όπως οι ίδιοι ομολόγησαν, βράβευσαν τον συγγραφέα του. Τι έχει να πει ο κ. Λιάκος ,της κυβέρνησης που θα διεκδικήσει στο μέλλον τις πολεμικές-κατοχικές αποζημιώσεις.Αυτή η "ελευθερία του λόγου" που επιτρέπει την ναζιστική προπαγάνδα ,που ξεχνά τα εγκλήματα δεν έχει όρια? Δεν έχουν πατρίδα οι κ.κ.καθηγητές να διαψεύσουν τα ψέμματα και να αποκαταστήσουν την αλήθεια?
   Για να μιλά με τόσο θράσος σήμερα ο 78χρονος και να απαντά στον δημοσιογράφο που τον ρώτησε για την αμφισβήτηση των γερμανικών αποζημιώσεων    "πως μπορεί να αμφισβητηθεί κάτι που δεν υφίσταται "
και προχωράει παρακάτω " ο φιλέλληνας " , πως η Ελλάδα τους χρωστά πολλές δεκάδες  δισεκατομμύρια.  Σίγουρα τους χρωστάμε για τα εκατομμύρια των απωλειών από τα καμμένα  χωριά,  τους κατακρεουργημένους Έλληνες , τις καταληστευμένες περιουσίες των Ελλήνων της κατοχής από τους Γερμανούς που τους λεηλάτησαν , όπως θα τους χρωστούν και οι Εβραίοι για την κατασκευή των φούρνων και των κρεματορίων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης που τους έκαιγαν.
   Όμως θα ήθελα να ήξερα τα συναισθήματα του δικαστή που τον αθώωσε και όσων τον υπερασπίστηκαν χωρίς να υπολογίσουν το μέγεθος του θράσους του που θα ακολουθούσε.
   Δεν μιλάω βέβαια για τον κ.Α.Στεργίου φοιτητή του και συνεργάτη του που αν δούμε το βιογραφικό του θα πειστούμε  ότι ο άνθρωπος αυτός  χρώσταγε σε αυτούς που τον σπούδασαν και τον μετεκπαίδευσαν τόσο καλά ώστε να απαντά με περίσσια αναίδεια και αλαζονεία στον Επίτιμο ΓΕΕΘΑ  Μ.Παραγιουδάκη που διαμαρτυρήθηκε για την αλλοίωση της Ιστορίας και τα ψέμματα για την Μάχη της Κρήτης  ,το 2011 , όταν πρωτοπαρουσίασαν το  βιβλίο  με τον πρωτότυπο τίτλο στα γερμανικά ¨Η κατάκτηση της νήσου  Κρήτης"  και στα ελληνικά με τον τίτλο  "Η  μάχη της Κρήτης " στο Ηράκλειο,
πως " δεν ήταν και τίποτα σημαντικό αυτή η μάχη για τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο και όλα όσα γνωρίζουμε είναι μυθοπλασίες" και  πως  ο καθηγητής του  "μετά από εκτεταμένη  έρευνα   και με απολύτως επιστημονικό τρόπο κατέρριψε διάφορες δοξασίες και μυθοπλασίες γύρω από την μάχη αυτήν".
 Τότε αποκάλεσε "γραφικό" τον Στρατηγό και πως προκαλεί με τις επιστολές του τις αντιδράσεις των ομοιδεατών του Κρητικών.
   Ο κ. Στεργίου , υπότροφος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ το 2010 και του Ινστιτούτου Τρούμαν του Ισραήλ πρέπει να υποστηρίξει αυτούς που τον στηρίζουν. Το Ίδρυμα Τρούμαν που έχει καταπατήσει Παλαιστινιακά εδάφη για να κτιστεί , που "πλάσαρε" Ισραηλινές γεωπολιτικές επιδιώξεις μέσα από συνέδριο που διοργάνωσε με το Πανεπιστήμιο Κρήτης  και την Περιφέρεια Κρήτης στις 29/9/2014, πρωτοστούντος του κ. Στεργίου,όπου από έξω διαμαρτύρονταν πολλοί Κρητικοί ,όχι όμως και  κάποιος  από τους γνωστούς ιστορικούς που σήμερα εξακολουθούν να υποστηρίζουν τον Ρίχτερ και τις ιδέες του.
Το θέμα Παλαιστίνη δεν αφορά τους ιστορικούς επιστήμονες?
Στο δικαστήριο όμως ,που κατέθεσε σαν βασικός μάρτυρας Υπεράσπισης είχε χάσει την παλιά αλαζονεία και συμπεριφέρθηκε σαν " Κότα", έριξε όλες τις ευθύνες στον κ. Ρίχτερ, απάντησε απολογητικά  στις ερωτήσεις της Πολιτικής Αγωγής και φεύγοντας ζήτησε συγνώμη  από εμάς στο ακροατήριο αλλά όχι από τους Κρητικούς και τα θύματα της θηριωδίας.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ  ΣΥΓΝΩΜΗ  ΕΩΣ ΤΩΡΑ .
Μετά τον σάλο που ξεσήκωσε η ανακήρυξη  του κ. Ρίχτερ ,σε επίτιμο διδάκτορα από ορισμένους του Πανεπιστημίου ,που πρόσβαλλε κατάφωρα τον αγώνα των Κρητικών  και αλλάζει την ιστορία , ο κ. Στεργίου έφυγε εσπευσμένα για το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας.
   Ο κ. Λιάκος τώρα που παρουσιάστηκε και αυτός σαν βασικός  μάρτυρας υπεράσπισης του κ.Ρίχτερ και του οποίου η κατάθεση αποδείχθηκε καθοριστική ,διότι άλλαξε όλη την πορεία και την συμπεριφορά του Δικαστηρίου έπαιξε τον ρόλο που έπρεπε να παίξει.Ο Κ. Λιάκος ιστορικός και αυτός ,ο μέντορας της κ. Ρεπούση  , [ξέρετε  ο συνωστισμός της Σμύρνης]ο υφυπουργός Παιδείας  στην κυβέρνηση της δεύτερης φοράς αριστερά ,επικεφαλής της Επιτροπής Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία  ,υπήρξε το δεξί χέρι του κ. Σημίτη ως οργανωτικός διανοούμενος του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ [που από τότε ξεκίνησαν όλα τα δεινά για την πατρίδα μας]. Υπήρξε  πρόεδρος του ομίλου προβληματισμού για τον εκσυγχονισμό της Ελληνικής  κοινωνίας και γενικότερα ως βασικό στέλεχος του think tank των νεοφιλελευθέρων μεταρρυθμίσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που επεκτάθηκαν και κατά την διακυβέρνηση επί της χώρας  από την Ν.Δ.
Η συνεισφορά του μάλιστα αξιοποιήθηκε δεόντως όταν αναδείχτηκε πρωτεργάτης των 1000 πανεπιστημιακών που  υποστήριξαν  την μεταρρύθμιση Γιαννάκου" πρωτοστατώντας στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος με στόχο την λειτουργία των ιδιωτικών πανεπιστημίων.
Όταν  καθηγητές και φοιτητές με την συμπαράσταση του ελληνικού Λαού έδιναν την ηρωική μάχη για την προστασία του δημόσιου, δημοκρατικού και δωρεάν Πανεπιστημίου, ο κ.Λιάκος υπήρξε μαχητικός συντελεστής της [αντισυνταγματικής] εκτροπής. Η τοποθέτηση του σε αυτήν την νευραλγική θέση από την " κυβέρνηση της αριστεράς" είναι επομένως μια  πολιτικά εύλογη κίνηση. Έτσι εξηγείται και ο "αέρας " της εμφάνισης του στο Δικαστήριο.
   Όσον αφορά για την ιστορικό κ.Β. Αρανίτου δεν μπορώ να εκφράσω άποψη  , δεν μπορώ να πω τίποτα περισσότερο, διότι μας κατέπληξε  και μας αποστόμωσε όλους με την κατάθεση της ως μάρτυρας υπεράσπισης του κ.Ρίχτερ, αυτή η κυρία που διδάσκει Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης όταν την ρώτησε ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου τι γνώμη έχει  για το Ολοκαύτωμα  απάντησε χαζογελούμενη πως δεν υπήρξε.Μύθος και αυτό.
  Τέλος είπαν ότι το βιβλίο αποσύρθηκε , ίσως για τις ανάγκες της δίκης και της μετέπειτα αθώωσης να σκέφτηκαν και αυτό το κόλπο,όμως ο κόσμος καταδίκασε τον Ρίχτερ και το βιβλίο του, η καταδίκη του αναθεωρητή ιστορικού στην συνείδηση του Κρητικού Λαού έχει πλέον παγιωθεί. Καταδικάστηκαν αμετάκλητα στην συνείδηση μας και απέτυχαν να απενεχοποιήσουν τα εγκλήματα στην Κρήτη απέτυχαν να μείνει κρυφή αυτή η δίκη ,που έγινε γνωστή όχι μόνο σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, απέτυχαν να αποδυναμώσουν το δίκαιο αίτημα για τις γερμανικές αποζημιώσεις και  ενδυνάμωσαν το σθένος μας να παλεύουμε ενάντια στο άδικο και το ψέμα.
   Απομένει τώρα ένα μέτωπο  αγώνα για την απόσυρση του τίτλου που χαρίστηκε στον μισέλληνα ιστορικό από το Πανεπιστήμιο του νησιού που υπέστη τα πάνδεινα από την χώρα του ανθρώπου αυτού[φανταστείτε τι θα έγραφε αν μας μισούσε κιόλας αφού ορισμένοι τον θεωρούν φιλέλληνα ].
 Και το πιο  σημαντικό  ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ  επιτέλους   από τους Κρήτες,  όλοι αυτοί που  στο όνομα δήθεν της ελευθερίας του λόγου επέτρεψαν να διασυρθεί το όνομα του Πανεπιστημίου της Κρήτης  και επέτρεψαν να θεωρηθεί η αντίσταση του Κρητικού Λαού ως "βάρβαρη και βρώμικη" απέναντι στους βίαιους  ναζιστές κατακτητές που αιματοκύλισαν ολόκληρη  την Ευρώπη . 

    Ρέθυμνο 18 Φεβρουρίου 2016   Ρένα  Μαγιάφα  Αρχιτέκτονας Μηχανικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου