Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

ΕΞΕΓΕΡΘΕΙΤΕ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ, ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΕΝΤΟΙΧΙΣΕΙ ...



Αφίσα του Αλ. Κυπριωτάκη-Βεϊερς,
 γραφίστα,αρχιτέκτονα εσωτ.χώρου
ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ 
Μ Α Ζ Ι
 Συνάδελφοι –σες ,ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις της τρικομματικής μνημονιακής κυβέρνησης κατοχής ,αποφασίσαμε να προτείνουμε να συλλειτουργήσουμε όλες οι συνδικαλιστικές παρατάξεις  του χώρου μας ,ανεξαρτήτως κομματικών προταγμάτων και ιδεολογικών κατευθύνσεων(καθόλα σεβαστών και καταξιωμένων με αγώνες χρόνων και χρόνων).
 Όμως επειδή οι συγκυρίες έκτακτης ανάγκης που βιώνουμε πλέον ολοφάνερα με την προσφάτως , μεθοδευμένη παράνομη πολιτική επιστράτευση του κλάδου μας, με στόχο την αδρανοποίησή  μας ενόψει των μαζικών απολύσεων , βάζουν προ ευθυνών όλο το σώμα της κοινωνίας, κατανοώντας  ότι πάνω απ΄ όλα προέχει η δημιουργία ενός πανεκπαιδευτικού αρραγούς μετώπου που θα συστρατευθεί με ένα παλλαϊκό κίνημα ,εκφράζοντας ανοιχτά πλέον και απροσχημάτιστα την αντίθεσή του στις αποτυχημένες και επικίνδυνα αντιλαϊκές μνημονιακές πολιτικές , έτσι αποφασίζουμε να προτείνουμε:
1)Την οργάνωση μιας κοινής διεκδικητικής βάσης ,όλων των παρατάξεων που συμφωνούν πως πρέπει άμεσα να ανατραπούν αντιλαϊκές πολιτικές που οδηγούν χρόνια τώρα -και προ μνημονίων-, στη γενικευμένη εξαθλίωση .
 2) Να ανασυνταχθεί ο κλάδος με μαζικές συνελεύσεις όπου θα αποφασίζονται δράσεις και κλιμάκωση του αγώνα που διαφαίνεται συνεχής.  
-Όλοι μαζί να διώξουμε το σάπιο πολιτικό σκηνικό που στηρίζεται στις εγκληματικές πολιτικές των χρηματαγορών.
-Όλοι μαζί να αναδιατυπώσουμε εκείνο το λόγο που θα απαντά στο κρίσιμο ερώτημα :τι είδους παιδεία θέλουμε; Θέλουμε μια παιδεία που θα συνδέεται άμεσα με το «σχολείο της αγοράς» ,με ποδηγετημένους εκπαιδευτικούς και λειτουργικά αναλφάβητους και ανιστόρητους μαθητές ,εύκολη λεία των αγορών και του επικίνδυνα αναφυόμενου νεοναζισμού;
Με αναξιοπρεπείς όρους δουλειάς  που στοχεύουν στην υποταγή ,παγιώνοντας τη ρουφιανιά και το γλείψιμο στους χώρους εργασίας.
-Όλοι μαζί να διεκδικήσουμε ένα σχολείο πραγματικών αξιών και ίσων ευκαιριών για όλο το μαθητικό δυναμικό, στηρίζοντας τη δημοκρατία και μπλοκάροντας την πληροφόρηση με τη στοχευμένη προπαγάνδα .
-Όλοι μαζί να βρούμε και νέους τρόπους επικοινωνίας και δράσης ,χωρίς να αποποιούμαστε τους δοκιμασμένους,(απεργίες ,συλλαλητήρια ) ειδικά τώρα που φαίνονται ότι μπαίνουν στο γύψο με συνοπτικές διαδικασίες .
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΙΝΑΙ : ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ  ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ  ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥΣ ΜΑΣ ΧΩΡΟΥΣ.ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΘΕΛΗΣΗ ΜΑΣ  ΣΑΡΩΝΕΙ.                                                           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου