Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Oδηγός επιβίωσης



Οδηγίες  προς  μισοπνιγμένους
Το μονοπώλιο της βίας από το κράτος και το παρακράτος εδραιώνει το φασισμό και δημιουργεί προεμφυλιακές συνθήκες .
 Το να αναζητάς τα αίτια σε μια φάση όξυνσης της παραπάνω βίας ,μπορεί να συμβάλλει στη διάγνωση και στην περαιτέρω αποσαφήνιση του φαινομένου ,ανήκει βεβαίως σε μια ματιά επιστημονική που βοηθά στο να πάρουμε τα σχετικά μας μαθήματα ,αλλά στην παρούσα κατάσταση το ζητούμενο είναι να φρενάρεις το όχημα πριν προσκρούσει ,διαφορετικά είναι σα να θαλασσοπνίγεται  κάποιος κι εσύ ο παντεπόπτης πανεπιστήμονας  ,ασφαλισμένος από στεριάς ,να προσπαθείς να του εξηγείς πώς να επιπλέει.
  Καθώς ο παραλογισμός της αυθαίρετης βίας μπάζει από παντού ,προέχει να ανασυντάξουμε δυνάμεις ,να συστρατευτούμε πλήρως και ανενδοίαστα ,απέναντι σε αυτό που καθημερινά βιώνουμε.
Επιβάλλεται  με όρους κοινής λογικής πλέον ,να αναδιατυπώσουμε τα θέλω μας και να τα διεκδικήσουμε σθεναρά ,προτάσσοντας το δίκιο μας ,το δίκιο ενός ολόκληρου λαού ,που κομματιάζεται στα τερέν των χρηματαγορών.
 Επιλέγουμε την αντίσταση , γιατί δε θέλουμε να είμαστε θεατές και αποδέκτες μιας βάρβαρης επίθεσης άνευ ορίων στην ίδια την ύπαρξη μας και στις υπάρξεις άλλων πολλών ,ακόμη και επερχόμενων γενεών .
ΜΑΖΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου