Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΡΟΥΣ, ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΑΣΤΕΓΟΥΣ, ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ

Αναμφίβολα βρισκόμαστε σε μια από τις δυσκολότερες φάσεις της μεταπολιτευτικής, κοινωνικοπολιτικής μας ζωής, καθώς όλο και περισσότεροι εκπροσωπούμε τις τάξεις που δέχονται ανελέητα χτυπήματα στην οικονομική τους επιφάνεια και στα δημοκρατικά τους πιστεύω. Οι τωρινές συνθήκες  διαβίωσης των κατώτερων κοινωνικά στρωμάτων  ,καθώς  διαμορφώνονται σε ολόκληρο τον πλανήτη με βάση το παγκοσμιοποιημένο, νεοφιλελεύθερο ,τυραννικό μοντέλο διακυβέρνησης αναπαράγουν συνθήκες εξαθλίωσης .


Εξαιτίας της εξαχρείωσης των πολιτικών,  δεν παίρνονται  μέτρα προστασίας για τη θωράκιση των λαών από την επίθεση των ενωμένων τραπεζικών συμφερόντων (Ευρώπης και Αμερικής) ,απεναντίας επιβάλλεται η εδραίωση αυτών των αδίστακτων κερδοσκόπων, με αιματηρά μέτρα σε μισθωτούς (δημόσιου και ιδιωτικού τομέα) άνεργους και συνταξιούχους. Τα μέσα επίσης καταστολής  έχουν μπει από καιρό στην καθημερινότητά μας με ότι αυτό συνεπάγεται.

Απέναντι σε μια αχαρακτήριστη διαδικασία ισοπέδωσης δημοκρατικών θεσμών και εργασιακών κεκτημένων ,προβάλλουμε και διεκδικούμε  δικαιώματα που θα εξασφαλίζουν τη στοιχειωδώς αξιοπρεπή συμβίωσή μας .Αφού οι πολιτικοί μας ζήλεψαν την «πετυχημένη» δοκιμασμένη συνταγή της «σωτηρίας» μέσω ΔΝΤ και μας έσυραν με μνημονιακούς όρους (χωρίς τη συγκατάθεσή μας) σε καταστροφική οικονομική αφαί-μαξη ,ας αναλάβουν και το κόστος αυτής της ενέργειάς τους ή τουλά-χιστον ας τους πιέσουμε να το αναλάβουν ,αφού δεν φαίνονται διατε-θειμένοι να αλλάξουν την πολιτική τους γραμμή ,ξεκινώντας από τις λιμοκτονούσες τάξεις. Βέβαια πρωταρχικός στόχος είναι η ανατροπή αυτής της πολιτικής που είναι και η αιτία του κακού. Όμως οι όροι καθημερινής επιβίωσης πιέζουν όλο και μεγαλύτερα πληθυσμιακά μεγέθη και μας οδηγούν άμεσα σε πεδία διεκδικήσεων.

Έτσι διεκδικούμε σε πρώτη φάση:
1)Στέγη για όλους.Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν σε εποχή οικονομικού πολέμου εγκαταλελειμμένοι άστεγοι (εγχώριοι ή αλλοδαποί),θύματα του οργανωμένου συστήματος εκμετάλλευσης και από την άλλη να υπάρχουν δημόσια και εκκλησιαστικά  κτίρια κλειστά και μανταλωμένα.
Επιβάλλεται άμεση καταγραφή τους και εφόσον εκτιμηθούν από αρμόδιους μηχανικούς και αποκατασταθούν οι ζημιές τους και με τη συνδρομή τους ,να αποδοθούν στους άστεγους χωρίς καμία επιβάρυνση και χωρίς να πληρώνουν φως και νερό ,μέχρι να βρουν μόνιμη δουλειά.
2)Σίτιση για όλους τους άπορους.
Γενίκευση συσσιτίων ,χωρίς περιορισμούς ,σε κάθε ενορία και δήμο. Να σταματήσουν να τρώνε από τα σκουπίδια των μεγάλων σούπερ μάρκετ οι άνθρωποι που τους πέταξαν στο περιθώριο της ζωής. Να δοθούν  για καλλιέργειες δημοτικές και εκκλησιαστικές εκτάσεις για να τροφοδοτούνται και τα συσσίτια.
Συσσίτια και στα σχολεία.
3)Εξασφάλιση δωρεάν περίθαλψης για τους ανασφάλιστους και απαίτηση δωρεάν επισκεπτηρίου και εξέτασης στα δημόσια νοσοκομεία για όλους.
4)Να μη πληρώνουμε τα χαράτσια τους .
5) Να επανεξεταστεί η απαράδεκτη μεταναστευτική πολιτική ,που οδηγεί εξαθλιωμένους μετανάστες σε συνθήκες αιχμαλωσίας(επιχείρηση Ξένιος Δίας) ή επαναπροώθησης σε πάτρια κολαστήρια.(μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα) ,να αναλάβουν  τις ευθύνες τους ,οι κύριοι πρόξενοι των μεταναστευτικών ρευμάτων ,δηλ. τα μεγάλα συμφέροντα της παγκόσμιας αγοράς.
Ας επιμείνουμε προς αυτή την κατεύθυνση και ας βρούμε τρόπους αποτελεσματικότερης πίεσης μέσα από συλλογικότητες (πυρήνες αντίστασης) ,για να αντισταθμίσουμε τη βαρβαρότητα της εγκατάλειψης , της καταστολής και  του γενικευμένου εκφασισμού όπως διαμορφώνεται στην καθημερινή μας ζωή ,χωρίς να αποκλίνουμε από τον κυρίαρχο στόχο που είναι η ανατροπή  της παγκόσμιας ελίτ του κέρδους .Για να πάψει η πολιτεία να εξυπηρετεί απροκάλυπτα τα συμφέροντα των λίγων ισχυρών του χρήματος εκχωρώντας την εθνική κυριαρχία μας  ,καταλύοντας εργασιακά δικαιώματα ,καταπατώντας δημοκρατικούς θεσμούς ,λειτουργώντας πάνω σε  προκατασκευασμένα νομότυπα πλαίσια.  Τέλος να αναλάβει τον βασικό θεσμικό της ρόλο που είναι η κάλυψη των πραγματικών αναγκών των λαϊκών στρωμάτων που παράγουν τον πλούτο και στηρίζουν την ανάπτυξη. Πρώτο και κύριο λόγο για την υλοποίηση αυτού του στόχου πρέπει να έχουν τα ίδια τα λαϊκά στρώματα  ,ας γίνει αυτό κοινή πεποίθηση .

Ας σταματήσουν να παίζουν με τις τύχες των λαών. Θα μας βρουν απέναντί τους.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ –ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΙ
Αλεξάκη –Χρονάκη Κική ,φιλόλογος

1 σχόλιο:

  1. Εδά μάλιστα, Υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν σ'αυτή τη χώρα-Ευρώπη-κόσμο, αλλά καλό θα είναι να ξεκινήσουμε με τα βασικά και επιβεβλημένα αν θέλουμε να ονομαζόμαστε πολιτισμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή